Klimaat
Home
Contact
Particulier
Particulier
Utiliteit
info@pvdwalinstallatie.nl
Piet van der Wal Installatietechniek
Klimaat
Een warme vloer is comfortabel wonen want de vloer is als het ware een grote radiator waarbij de warmte van beneden naar boven gaat. Met gewone radiatorverwarming gaat de warme lucht vanaf de radiator meteen naar het plafond. Hierdoor word de koude lucht die bovenin de kamer hangt naar beneden gedrukt en ontstaat luchtcirculatie waardoor men sneller het gevoel heeft dat het in de woning tocht.
Met vloerverwarming wordt de kamer gelijkmatig verwarmd. Hierdoor ontstaat minder luchtcirculatie en voelt het een stuk comfortabeler aan. Temperatuurwisselingen in dezelfde ruimte behoren dus tot het verleden! Bijkomend voordeel is dat er met lage temperaturen verwarmd wordt, namelijk 25 tot 50įC. Dit kan een energiebesparing opleveren, mits de woning goed geÔsoleerd is.

Minder luchtcirculatie is niet alleen aangenamer maar ook gezonder en hygiŽnischer. Er bevind zich namelijk minder stofverplaatsing in de lucht. Voor mensen met allergieŽn is dit een enorm pluspunt.

Het is ook mogelijk om met het bestaande systeem te koelen in de zomer.
Laag temperatuur systemen
Vloer- en wandverwarming
De Burde 22 || 8574 TG Bakhuizen || 0514 58 29 22 || 06 204 103 90
LTV- radiatoren
Voor advies op maat: laat u door ons informeren in een persoonlijk gesprek!
Low H2O-radiatoren werken ook volgens het principe van Lage Temperatuursverwarming.

Zij bevatten aanzienlijk minder water dan traditionele paneelradiatoren. Ze zijn ook niet samengesteld uit staal, maar uit een combinatie van koper en aluminium. Hierdoor ligt hun massa lager en hun reactievermogen hoger. Dus goed voor het comfort en de portefeuille. De ruimte warmt niet alleen sneller op wanneer dat nodig is, wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, stopt het verwarmen; een aanzienlijke energiebesparing.

Een onafhankelijke studie heeft uitgewezen dat Low H2O-radiatoren jaarlijks gemiddeld 10% zuiniger zijn dan traditionele radiatoren.

Low H2O-radiatoren verwarmen sneller en voordelig en geven een veel hoger warmtecomfort dan klassieke paneelradiatoren. De Low H2O-radiator is overal plaatsbaar; tegen de muur, vrijstaand of in de vloer. Low H2O-radiatoren kunnen zelfs koelen en ventilatie toevoegen. Bijkomend voordeel voor mensen die verbouwen: de Low H2O-radiatoren passen perfect op de bestaande leidingen en zijn compatibel met alle warmtebronnen.
Klimaat
Centrale verwarming
Zonneboilers
LTV systemen
Warmte terugwinning
Koelen
Sanitair
Dak- en zinkwerk
Elektrotechniek
Zonnepanelen
Warmtepomp
Projecten