Utiliteit
Home
Contact
Utiliteit
Particulier
De Burde 22 || 8574 TG Bakhuizen || 0514 58 29 22 || 06 204 103 90
info@pvdwalinstallatie.nl
Piet van der Wal Installatietechniek
Zonnepanelen
Zonnestroom wordt opgewekt door zonnecellen, die tezamen een zonnepaneel vormen.
Elke zonnecel is opgebouwd uit flinterdunne laagjes halfgeleidend materiaal waartussen, onder invloed van zonlicht, een spanningsverschil ontstaat.

Een omvormer zet de stroom uit het paneel om in wisselstroom en levert deze vervolgens aan het elektriciteitsnet.
We spreken dan over een “netgekoppeld” zonnestroomsysteem. Een netgekoppeld zonnepaneel van 100 Wp kan in Nederland zo’n 80 kWh per jaar zonne-energie leveren. Wordt de opbrengst niet aan het net geleverd maar opgeslagen in bijvoorbeeld een accu, dan is er sprake van een “autonoom” zonnestroomsysteem (zgn. off-grid systeem).
Zonnestroom is de meest duurzame vorm van stroom die er is, dit komt omdat bij de productie van elektriciteit uit zonlicht geen schadelijke stoffen en broeikasgassen vrijkomen.
Voordelen voor ondernemers!
Voor een ondernemer is het een slimme investering om zonnepanelen aan te schaffen. U behaald een hoog rendement en u bent ook nog eens groen aan het ondernemen, wat goed is voor het imago van uw bedrijf.
Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Heeft u asbest op uw dak? Dan zijn er mogelijkheden om deze gunstig te verruilen voor zonnepanelen.
Klimaat
Centrale verwarming
Zonneboilers
LTV systemen
Warmte terugwinning
Koelen
Dak- en zinkwerk
Elektrotechniek
Zonnepanelen
Warmtepomp
Perslucht
Projecten